UEFA se že pripravlja na morebitne probleme v slovenski skupini na Euru 2024, problematična bo lahko tekma Srbije

Tekma evropskega prvenstva med Anglijo in Srbijo, ki bo 16. junija odigrana v Gelsenkirchnu, skrbi Evropsko nogometno zvezo (UEFA) in organizatorje.

Uredništvo
4. december 2023

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Španska Marca poroča o zaskrbljenosti, ki naj bi vladala na Evropski nogometni zvezi (UEFA) in organizatorjih evropskega prvenstva v nogometu. Kritična naj bi bila po njihovih ocenah tekma v slovenski skupini, in sicer obračun prvega kroga Eura 2024 med Anglijo in Srbijo, ki bo odigrana 16. junija, na stadionu Schalkeja v Gelsenkirchnu.

"Angleški in srbski navijači so nevarni, imajo dolgo zgodovino problematičnega obnašanja na tekmah, tako na klubski kot tudi na reprezentančni ravni," so zapisali Španci. 

Medij iz Madrida je spomnil na dogodke z Eura 2016 v Franciji, kjer so razgrajali angleški in ruski navijači. 

"Tokrat ne bo Rusov, bodo pa Srbi, situacija je zelo podobna. Tekom dneva bodo popite velike količine alkohola, ker bo to prva tekma za obe reprezentanci na evropskem prvenstvu 2024, pa še krepi tveganje," dodajajo pri Marci.

Ob tem dodajmo še, da v Nemčiji živi veliko število Srbov, kar zna organizatorjem zadati še kakšen dodaten izziv pri zagotavljanju varnosti za vse obiskovalce omenjene tekme, pa tudi vse, ki bodo tista dan v samem Gelsenkirchnu.