URADNO: Aktualni državni prvaki so potrdili, da Dušan Kosić ni več njihov trener

Spremembe v vodstvu kluba in izguba nekaterih pomembnih akterjev iz lanske šampionske sezone so poskrbele za slabo jesen Celja v 1. SNL. Zdaj je ceno za to plačal Dušan Kosić s svojimi sodelavci.

Uredništvo
21. december 2020, 1:17

Foto: pigac.si

Po našem dopoldanskem poročanju, da bo Dušan Kosić zapustil trenersko klop Celja, je zdaj iz aktuanega prvaka 1. SNL prišla še uradna potrditev. Celjani so s Kosićem "sporazumno prekinili pogodbo". Skupaj s Kosićem se od Celja poslavljata tudi njegova pomočnika Jasmin Jerić in Amel Mujčinović, ki je sicer legenda kluba. 

"Nogometni klub Celje in Dušan Kosić sta sporazumno prekinila pogodbo o sodelovanju. 49-letni Ljubljančan je v knežje mesto prišel septembra leta 2017, z osvojenim naslovom državnega prvaka v lanski tekmovalni sezoni pa se je z zlatimi črkami za vedno zapisal v našo zgodovino.

Skupaj z glavnim trenerjem se poslavljata tudi pomočnik trenerja Jasmin Jerič in trener vratarjev Amel Mujčinović. NK Celje se vsem trem zahvaljuje za njihov doprinos k uspehom našega kluba in jim na njihovi nadaljnji poti želi vse najboljše. Ime novega trenerja bo klub sporočil v prihodnjih dneh
."

Kosić je Celje vodil od leta 2017. Pred tem je delal kot selektor mlajših reprezentanc, vodil pa je tudi Triglav in Olimpijo. Kam ga bo pot zanesla v bodoče, še ni znano, zna pa se znova pojaviti v radiusu Olimpije (to ne bi bilo prvič), če bo Milan Mandarić odslovil neprepričljivega Dina Skenderja