URADNO: Albert Riera je novi trener Olimpije

Olimpija je tudi uradno potrdila novega trenerja, ki bo na vročem trenerskem stolčku nasledil Roberta Prosinečkega. Prvič doslej bodo imeli zmaji španskega trenerja.

Uredništvo
4. julij 2022, 5:03

Albert Riera (Foto: nkolimpija.si)

Olimpija je danes dobila novega trenerja, ki je bil po naglem razvoju dogodkov ekspresno imenovan po prekinitvi sodelovanja z ljubljencem navijačev Robertom Prosinečkim. Zmaje bo v novo sezono popeljal Španec Albert Riera, nekoč odličen nogometaš, ki je ob koncu svoje kariere zaigral za Zavrč in za Koper.

Štiridesetletni Riera še nikoli doslej ni opravljal samostojne trenerske službe, znanje ob robu igrišča pa je nazadnje pridobival pri slovitem Galatasarayu, pri  katerem je bil pomočnik vmes že odstavljenega glavnega trenerja Domeneca Torrenta. Gre za nekdanjega tesnega sodelavca Pepa Guardiole, ki pa je na klopi Galatasaraya klavrno pogorel, saj se carigrajski velikan ni uspel uvrstiti v evropske pokale.

Rieri, sicer nekdanjemu nogometašu Liverpoola, Galatasaraya, Bordeauxa, Espanyola in ostalih evropskih klubov, bo pri delu pomagal Pablo Remon Arteta, trener vratarjev pa je postal Matteo Žugaj.

Riera je danes zjutraj že spoznal igralce in vodil prvi trening zeleno-belih. V četrtek ga čaka še debi na klopi Olimpije, ko se bodo Zmaji ob 19.00 v prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo v Stožicah pomerili s FC Differdange 03.