URADNO: Barcelona trdno verjame v trenerja, ki trdno verjame v La Masio

Iz vodstva Barcelone so danes sporočili, da je trener moštva Xavi Hernandez pogodbo podaljšal do leta 2025.

Uredništvo
22. september 2023

Xavi (Foto: Getty Images)

Barcelona je danes uradno naznanila sklenitev nove pogodbe s trenerjem Xavijem Hernandezom, ki je obstoječo pogodbo podaljšal do leta 2025.

S tem je Barcelona zgolj še dodatno strnila svoje vrste in dala jasen signal, da zaupa trenerju, ki v marsičem spominja na legendarnega Pepa Guardiolo – oba sta klubski legendi, oba slepo zaupata talentu iz La Masie in oba se v celoti identificirata s slogom, ki ga goji katalonski klub.

 


Xavi je vodenje Barcelone prevzel novembra leta 2021, pred tem pa je kot igralec v klubu preživel neverjetnih 24 let.

Pod njegovim vodstvom je Barcelona v minuli sezoni osvojila naslov španskega prvaka, v klubu pa so ob sklenitvi nove pogodbe ponosno razkrili, da je pod njegovim vodstvom v prvi ekipi debitiralo kar 12 doma vzgojenih nogometašev: Aleix Garrido, Ángel Alarcón, Chadi Riad, Marc Casadó, Iñaki Peña, Mika Mármol, Estanis Pedrola, Álvaro Sanz, Ferrant Jutglà, Ilias Akhomach, Lamine Yamal in kot zadnji Fermín López.

Xavi je Barcelono v slabih dveh letih skupno vodil na 96 tekmah, na katerih je vpisal 60 zmag, 17 remijev in 19 porazov. Pod njegovim vodstvom je Barcelona osvojila še španski superpokal, črn madež njegovega mandata pa je liga prvakov, v kateri je Barcelona dvakrat zapovrstjo izpadla v skupinskem delu.