URADNO: Bayern ima novo okrepitev, Bavarci trdijo, da gre za enega največjih talentov

Francoska kolonija v Bayernu je od danes naprej močnejša za še enega igralca. iz PSG se v vrste nemškega prvaka seli 18-letni branilec Tanguy Kouassi.

Uredništvo
1. julij 2020, 10:14

Tanguy Kouassi je okrepil Bayern. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Obramba Bayerna bo doživela prevetritev in pomladitev. To je zdaj že jasno, nemški prvak je danes namreč uradno potrdil prihod 18-letnega branilca Tanguya Kouassija. Zanj so v bavarskem klubu prepričani, da gre za enega največjih talentov v Evropi. Kouassi je s svojim novim klubom podpisal pogodbo do leta 2024. 

Kouassi je doslej igral za PSG, zbral je 13 nastopov v vseh tekmovanjih, vendar v Parizu niso dovolj močno verjeli vanj, zato je igralec sklenil, da bo za njegov razvoj bolje, če odide drugam. Ujel ga je Bayern, z njim pa ima velike načrte. 

"Veseli smo, da smo Tanguya Kouassija uspeli pripeljati v Bayern. V naših očeh je eden največjih talentov v Evropi. Njegov primarni igralni položaj je centralni branilec, lahko pa igra tudi drugje. Prepričani smo, da bo pri nas zgradil veliko kariero in bo velika okrepitev," je dejal športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić

Bayern je Kouassija dobil brez odškodnine. 

Kouassi je trenutno član mlajših selekcij francoske reprezentance, ima pa tudi možnosti pridobiti nogometno državljanstvo Slonokoščene obale
 
adplus-dvertising