URADNO: Brnić do prestopa kariere, Maribor je zamenjal za vroči Olympiacos

21-letni krilni napadalec sinoči odigral zadnjo tekmo v vijoličastem, seli se k 47-kratnemu grškemu prvaku.

Uredništvo
18. avgust 2023

Ivan Brnić je Maribor zamenjal za grški Olympiacos. (Foto: pigac.si)

Po zaključku evropskega tekmovanja je Maribor sklenil donosen posel. Nogometno tržišče po Evropi je še zelo aktivno in 47-kratni grški prvak je novo moč poiskal v Ljudskem vrtu. Ob sklenitvi dogovora med kluboma je Ivan Brnić postal novi član Olympiacosa.

"Ivan je v enem letu naredil ogromen preskok, z uspešno zgodbo iz druge hrvaške lige do pomembnega člana naše ekipe in odmevnega prestopa k grškemu velikanu. Znova se je izkazalo, kakšen je recept: igrišče, igrišče in še enkrat igrišče, z ogromno odrekanja ter vloženega truda. Ivan je pokazal kakovost, a je tudi značajsko sledil smernicam sodobnega nogometa. Zahvaljujemo se mu za vse, kar je naredil v tako kratkem času za NK Maribor in mu želimo veliko uspeha v nadaljevanju kariere," je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Pri Mariboru poudarjajo, da ne gre za rekordno odškodnino, gre pa za vse prej kot zanemarljivo vsoto. K podobnemu sistemu delovanja in izgradnje nogometašev bodo Vijoličasti strmeli še naprej.

"Za menoj je čudovito leto v Mariboru. Žal mi je, da se je moralo končati s porazom 0:3 proti Fenerbahčeju. Toda to je življenje, takšen je nogomet. Tukaj sem bil res srečen in zadovoljen, zelo sem napredoval glede treningov ter miselnosti, dozorel sem v igri. Izboljšal sem se v različnih pogledih, psihološko in fizično, po nogometni in življenjski plati. Maribor mi je bil kot druga družina. Tukaj so mi bili omogočeni vsi pogoji, da postanem čim boljši. Zato najbolj obžalujem, da nisem dvignil trofeje z Mariborom, čeprav sem imel priložnost," je ob slovesu od Ljudskega vrta dejal Ivan Brnić.

Brnić je za Maribor odigral 54 tekem, dosegel je 11 golov in 15 asistenc. Videli bomo, če bodo v Ljudskem vrtu dovolj hitro uspeli najti ustrezno zamenjavo za hitronogega in učinkovitega vezista.