URADNO: Burnley in Vincent Kompany se vračata v elitno Premier League!

Zdaj je že postalo jasno, da se hit sezone v angleškem Championshipu vrača med elito. Zasluge za to pa gredo mlademu trenerju, ki stavi na atraktiven slog nogometa.

Uredništvo
8. april 2023

Nekdanji kapetan Manchester Cityja zdaj blesti tudi kot trener. (Foto: Getty Images)

Burnley je v zadnjem desetletju vselej veljal za ekipo, pri kateri je bil v ospredju v prvi vrsti rezultat. Slog nogometa, ki ga je gojil trener Sean Dyche, pa še zdaleč ni bil paša za oči. Danes je zgodba precej drugačna, Burnley med drugoligaško konkurenco velja za najbolj atraktivno ekipo v prvenstvu in ob tem dosega tudi sijajne rezultate - včeraj so premagali Middlesbrough in si zagotovili povratek v Premier League.  

Ne gre spregledati dejstva, da si še nobena ekipa v zgodovini angleške druge lige povratka ni zagotovila tako zgodaj, do konca sezone je namreč še sedem krogov! Burnley je doslej izgubil le dvakrat in ima na vrhu lestvice zdaj kar 11 točk prednosti pred Sheffield Unitedom. Pred začetkom sezone je Burnley prevzel mladi belgijski trener Vincent Kompany in uspel tudi hitro sestaviti močno ekipo, ki igra lep nogomet. 

Nekdanji trener Anderlechta in dolgoletni član Manchester Cityja se je veščin učil od Pepa Guardiole in več kot očino je od španskega strokovnjaka potegnil zelo veliko. Zanimivo bo pospremiti, kako se bodo pri Burnleyju znašli v prihodnji sezoni oz. če jim bo atraktiven slog nogometa uspelo prirediti tudi za potrebe Premier League, kjer bodo njihovi nasprotniki še precej močnejši, kot so v Championshipu.