URADNO: Cenjeni Italijan Roberto De Zerbi je postal novi trener Marseilla

De Zerbi je navdušil pri Brightonu, odslej pa se bo dokazoval v francoski Ligue 1. Prevzel je kultni klub, ki pa že celo večnost čaka na boljše čase.

Uredništvo
30. junij 2024

Roberto De Zerbi (Foto: Getty Images)

Kultni francoski prvoligaš Marseille je uradno potrdil prihod italijanskega trenerja Roberta De Zerbija. Ne gre za presenečenje, De Zerbija se je dlje časa povezovalo s klubom, ki nastopa v prvenstvu Ligue 1. Zanimivo pa je v luči tega, da se je dotičnega trenerja letos povezovalo tudi z mnogimi precej večjimi ali pa ta hip bolj uspešnimi klubi.

Zato se je tudi odločil, da zgodaj po koncu sezone 2023/24 zapusti Brighton, na koncu pa ga ni angažiral nihče od evropskih velikanov.

Težko je, vsaj na prvo žogo, dejati, da je De Zerbi s selitvijo v Marseille storil bistven korak v svoji karieri. Klub je zgodovinsko sicer zelo trofejen, toda zdaj je že vrsto let v obdobju brez pravih uspehov. Tudi finančno stanje v klubu še zdaleč ni zavidljivo.

Marseille De Zerbiju ponuja, vsaj na papirju, lažjo pot do uvrstitve v evropske pokale, je pa res, da je to dosegel tudi kot trener Brightona.