URADNO: Derbi Manchester United - Liverpool preložen zaradi navijaških protestov!

Vodstvo Premier League je sporočilo, da je po posvetu s policijo in obema kluboma sprejelo odločitev, da se današnji derbi med Manchester Unitedom in Liverpoolom preloži na kasnejši termin.

Uredništvo
2. maj 2021, 6:50

Derbi med Manchester Unitedom in Liverpoolom je preložen. (Foto: /)

Navijači Manchester Uniteda so šli pri protestih zoper lastnike kluba in njihove vloge pri ustanavljanju evropske superlige najdlje. Nekaj ur pred pričetkom derbija med Unitedom in Liverpoolom je več sto navijačev Uniteda vdrlo na igrišče stadiona Old Trafford in protestiralo zoper vodstvo kluba, še veliko večja množica pa se je zbrala pred samim stadionom.

Vodstvo Premier League je kakšno uro po predvidenem začetku tekme sporočilo, da je v posvetu s policijo, obema kluboma in lokalnimi pristojnimi organi sklenilo, da se obračun preloži zaradi varnostnih razlogov preloži na kasnejši termin.

"Varnost vseh na stadionu je ključnega pomena. Razumemo in spoštujemo moč čustev, vendar pa obsojamo vsa dejanja nasilništva, povzročanja gmotne škode in kršenja varnostnih protokolov, še posebej tistih, ki se tičejo ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19. Navijači imajo veliko možnosti, da sporočijo svoja stališča, dejanja manjšine, kakršnim smo bili priče danes, pa nimajo opravičila."


"Sočustvujemo s policisti in osebjem na stadionu, ker so se morali spopasti z nevarnimi situacijami, za katere v nogometu ne bi smelo biti prostora. V najkrajšem možnem času bomo sporočili naknadni termin za izvedbo današnje tekme," so sporočili iz vodstva Premier League.

 
adplus-dvertising