URADNO: Enrik Ostrc ni več igralec Olimpije, bo pa zanjo še igral

Končana je negotovost, ki je zadnje mesece obkrožala Enrika Ostrca. Igralec je zdaj tudi uradno prodan francoskemu drugoligašu Troyesu. S kupnino bo Olimpija lahko pokrila vsaj del dolgov.

Uredništvo
31. januar 2021, 9:11

Foto: pigac.si

Olimpija je izgubila igralca, od katerega si je lansko leto veliko obetala. Enrik Ostrc je bil sicer prodan in to v francoski Troyes, ki sodi v skupino Manchester Cityja, vendar za precej manj denarja kot bi lahko bil.

Naposled je bil prestop, ki smo ga kot prvi napovedali na Nogomanii, danes uradno potrjen.

Olimpijin up Enrik Ostrc ima odprta vrata v ambiciozen francoski klub

Osemnajstletni Ostrc, ki je navdušil z debijem, nato pa ga je vsa "galama" malce presekala, bo še naprej igral za Ljubljančane. Troyes ga bo Olimpiji posodil za sezono in pol.

"Zadovoljen sem, da se je vse uredilo. Rad bi se zahvalil Olimpiji za priložnosti za igro, da so me lahko sploh opazili drugi klubi. Posebna zahvala gre moji družini, ki mi je skozi vsa leta stala ob strani in me podpirala. Zelo sem srečen, da sem dobil potrditev dobrega dela in se že veselim novih izzivov. Zaenkrat ostajam v Olimpiji, pri kateri sem si ustvaril številne lepe spomine. Najlepši je seveda tisti z debija, ki je bil res izjemen. Nikoli nebom pozabil tudi osebja, od ekonomov pa do fizioterapevtov, ki so na odličnem nivoju. Moji osebni cilji v prihodnosti so najbolj povezani z razvojem, tako na nogometnem kot osebnem nivoju. Glede cilja z Olimpijo pa je to zagotovo naslov prvaka," je ob podpisu pogodbe z novim klubom dejal 18-letni vezist.

NAŠE MNENJE
Olimpija bo s tem prestopom končno prišla do nujno potrebnih finančnih sredstev, s katerimi bo pogasila vsaj del požara, ki jo je zajel. Neuradno gre za dobrega pol milijona evrov, kar je v trenutni situaciji dobrodošel denar, a kaj prida velik prestop pa to vseeno ni.

Na nogometni sceni sicer ni nobena skrivnost, da je klub precej zadolžen, zaradi česar ima številne težave (grožnje s tožbami, izvržbami, odhodi igralcev itd.). Že sam pogled na igralski kader in dogajanje v zadnjih tednih daje vedeti, da ima Olimpija finančne težave, zaradi česar je morala tudi znižati svoje ambicije.

Igralec pa bo s tem prestopom zdaj končni lahko lažje "zadihal". Rešil se je okov negotovega in nepredvidljivega kluba in, če ne drugega, razrešil vsaj eksistencialno vprašanje. Vprašanje nogometnega razvoja pa bo ob nadzoru svojega novega kluba vseeno še naprej "reševal" v Ljubljani. Kaj točno ga čaka v Olimpiji, bo pokazal čas. Je pa ob sklenjenem poslu verjetno padel dogovor glede njegove minutaže, kar bi moralo zagotavljati, da bomo v prihajajočem obdobju dejansko lahko videli česa je sposoben. Troyes oziroma City Group stavita na njegov talent, na igralcu pa je, da ga pretvori v kakovost. 
 
 
adplus-dvertising