URADNO: FA je brazilskega zvezdnika Lucasa Paqueto obtožila nameščanja stav z namernimi kartoni

Angleške nogometna zveza je zadevo preiskovala zadnjih devet mesecev in očitno ima dovolj podlage, da je desetico West Hama označila namernega vplivanja na trg stav.

Uredništvo
23. maj 2024

Lucas Tolentino Coelho de Lima 'Paqueta' (Foto: Getty Images)

Brazilski zvezdnik Lucas Paqueta je bil s strani Nogometne zveze Anglije (FA) obtožen, da je namerno dobival rumene kartone in s tem vplival na stavnice. Gre za štiri obtožbe, nanašajo pa se na tekme West Ham Uniteda proti Leicestru (leta 2022), Aston Villi, Leeds Unitedu in Bornemouthu (vse v letu 2023). Preiskava poteka že od lanskega poletja. 

"Domneva se, da je Lucas Paqueta neposredno poskušal vplivati na potek, izvedbo ali kateri koli drug vidik ali dogodek na teh tekmah, tako da je namerno poskušal od sodnika prejeti karton z neprimernim namenom vplivanja na trg stav," pravijo na FA. 

Paqueta, ki se ga že dlje časa povezuje s prestopom v Manchester City, se je že odzval v obliki zapisa na profilu na družabnih omrežjih. 

"Zelo sem presenečen in razočaran nad potezo FA, ki me je uradno obtožila nečednega ravnanja. Zadnjih devet mesecev sem na vsakem koraku sodeloval s pristojniumi organi in delil vse potrebne informacije v zvezi s tem, kar se je dogajalo. Vse obtožbe močno zanikam in z vso silo se bom boril proti omadeževanju mojega imena," je sporočil 26-letnik.

Paqueta, ki je bil vpoklican v reprezentanco Brazilije za turnir Copa America prihodnji mesec, mora do 3. junija odgovoriti na obtožbo o "neprimernem ravnanju v zvezi z domnevnimi kršitvami pravil FA E5 in F3".