URADNO: Fiorentina po 20 dneh noče več tega, kar obljublja Gennaro Gattuso

Iz kluba so preko uradnih kanalov sporočili, da so po zgolj 23 dneh prekinili sodelovanje z Gennarom Gattusom.

Uredništvo
17. junij 2021, 11:47

Gattuso je odšel še preden je začel z delom. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Gennaro Gattuso je sporazumno prekinil pogodbo s Fiorentino. Legendarni italijanski vezist vendarle ne bo dočakal začetka nove sezone na klopi Fiorentine. Že dopoldne smo poročali, da naj bi prišlo do neskladja med vodstvom kluba in Gattusom, zdaj pa smo dobili tudi uradno potrditev iz strani kluba. Na spletni strani kluba so zapisali:

"ACF Fiorentina in Gennaro Gattuso se sporazumno razhajata. V novo sezono bomo krenili pod vodstvom drugega trenerja, ki bo Fiorentino popeljal do rezultatov, ki si jih naš klub in naše mesto tudi zaslužita."

Do nesoglasij med Gattusom in vodstvom Fiorentine je prišlo pri sestavi moštva za naslednjo sezono – Fiorentina se želi krepiti predvsem z mlajšimi in perspektivnimi nogometaši, ki bi na dolgi rok tvorili jedro ekipe, Gattuso pa si je v ekipi zaželel izkušenejših igralcev, ki bi lahko takoj zasedli mesto v začetni enajsterici. Problematična je tudi naveza s portugalskim agentom Jorgejem Mendesom, ki stoji za Gattusom in tudi igralci, ki bi jih trener želel pripeljati v klub. 

Za novega potencialnega trenerja Fiorentine v medijih trenutno najvišje kotira Rudi Garcia, ki je nedavno zaključil svoje delovanje v francoskem Lyonu. Omenja se tudi Claudia Ranierija, ki je trenutno prost in je nazadnje vodil Sampdorio.

Gennaro Gattuso je v preteklosti vodil AC Piso, Palermo, AC Milan in Napoli.