URADNO: Fiorentina potrdila največji nakup v svoji zgodovini

Fiorentina je uradno potrdila sklenitev dogovora za prestop argentinskega napadalca Nicolasa Gonzaleza, ki je postal najdražji igralec v zgodovini tega kluba.

Uredništvo
23. junij 2021, 3:25

Nicolas Gonzalez je prestopil v Fiorentino. (Foto: Getty Images)

Fiorentina je danes uradno potrdila sklenitev dogovora s Stuttgartom za prestop 23-letnega argentinskega napadalca Nicolasa Gonzaleza, ki trenutno brani argentinske barve na prvenstvu Copa America. Prestop je vreden 23 milijonov evrov, še dodatni štirje milijoni evrov pa so vezani na različne bonuse.

Gonzalez je s Fiorentino podpisal petletno pogodbo, postal pa je najdražji igralec v zgodovini kluba, ki je le enkrat doslej za nakup igralca plačal 20 milijonov evrov ali več. Dosedanji rekorder je bil Kolumbijec Juan Cuadrado, za katerega je Fiorentina leta 2013 odštela točno 20 milijonov evrov.Prihod Gonzaleza je morda signal, da Fiorentino zapušča izvrstni srbski napadalec Dušan Vlahović, za katerega naj bi se resno potegovalo več klubov iz Italije, Španije in Anglije. Fiorentina za mladega Srba po poročanju italijanskih medijev zahteva kar 60 milijonov evrov.