URADNO: Ilija Martinović druga okrepitev Maribora

V Mariboru so danes potrdili že drugo okrepitev za naslednjo sezono. V skladu s pričakovanji je vijoličastim zvestobo obljubil dosedanji branilec Aluminija Ilija Martinović.

Uredništvo
19. junij 2020, 9:19

Foto: nkmaribor.com

Trener Maribora Sergej Jakirović je kmalu po začetku svojega mandata na klopi vijoličastih izrazil željo, da bi se moštvo okrepilo s 'po enim novim igralcem v vsaki liniji.' Še preden se je prestopni rok sploh dobro začel, je Maribor okrepil že dve liniji, in sicer je konkurenco med vratnicama zaostril Ažbe Jug, obrambna vrsta pa bo po novem močnejša za 26-letnega Črnogorca Ilijo Martinovića.

Martinović je pred dnevi prekinil pogodbo z Aluminijem, že ob slovesu pa je enigmatično sporočil, da se bo z dosedanjimi soigralci še naprej videval na nasprotni strani. Danes so v tudi  taboru Maribora potrdili sklenitev dogovora, ki bo veljaven do leta 2023.

"Ko je Ilija tvoril štopersko navezo, je imel Aluminij po jesenskem delu letošnje sezone obrambo z najmanj prejetimi zadetki v ligi. To govori o njegovi nogometni kvaliteti, sam pa menim, da ima potencial za naslednje korake naprej, ki jih lahko v Mariboru ustrezno izrazi. Iskali smo branilca z njegovimi značajskimi lastnosti in ga v našli v Iliji, ki prihaja kot prost igralec," je novinca predstavil športni direktor kluba Oliver Bogatinov.

Martinović je največji del svoje kariere preživel v črnogorskem Lovćenu, od leta 2017 pa je branil barve Aluminija, za katerega je v slovenskem državnem prvenstvu odigral 75 tekem.

"Za menoj so tri sezone pri Aluminiju, dobro sem seznanjen z ligo, zato ne bom imel večjih težav pri prilagajanju, saj poznam veliko igralcev in celotno okolje. Tukaj sem dozorel kot nogometaš, Slovenija mi je veliko pomagala. Napredoval nisem le nogometno, ampak sem se izpopolnil tudi kot oseba, v življenjskih navadah. Vem, kam prihajam in se veselim izziva. Že od prej poznam Maribor kot klub, še iz časov igranja v Ligi prvakov in v evropskih tekmovanjih. Tudi moj prijatelj iz otroštva, Marko Janković, ki je tukaj igral, mi je povedal veliko lepega. Da gre za velik klub, na vseh področjih,"
je za klubsko spletno stran povedal Martinović.