URADNO: Izredno nadarjeni Estevao 'Messinho' Willian je podpisal za Chelsea!

Brazilski dragulj bo okrepil londonskega prvoligaša, pridružil pa se mu bo prihodnje leto, ko bo dopolnil 18 let starosti. Gre za enega največjih talentov na svetu.

Uredništvo
22. junij 2024

Estevao Willian Almeida de Oliveira Gonçalves (Foto: Getty Images)

Dlje časa se je napovedovalo, zdaj pa je Chelsea zadevo uradno potrdil. Estevao Willian se seli v London! Gre za izredno nadarjenega mladeniča, ki se najbolje znajde na desnem krilu ali pa bolj centralno za napadalcem in po slogu igre precej spominja tudi na argentinskega virtuoza Lionela Messija. V Braziliji mu zato radi pravijo kar Messinho.

Estevao je trenutno še pri brazilskem prvoligašu Palmeirasu, kateri bo s prodajo v osnovi zaslužil 40 milijonov evrov odškodnine. 

Še dodatnih 25 milijonov evrov si Brazilci potencialno obetajo v obliki variabilnih bonusev, določeni od teh bodo prav gotovo tudi izpolnjeni, mladenič pa bo z novimi delodajalci podpisal dolgoletno pogodbo, kot je v navadi pri klubu, ki domače tekme igra na stadionu Stamford Bridge.

"Chelsea se je dogovoril za podpis pogodbe z Estevaom Willianom iz Palmeirasa, brazilski najstnik se bo ekipi uradno pridružil naslednje poletje. V Južni Ameriki si je že ustrvaril ugled enega največjih talentov na svetu, slovi po preigravanju in hitrosti. V svoji prvi sezoni v članskem nogometu je obrambam nasprotnih ekip povzročal veliko težav." 

Razvoj 'Messinha' v Evropi bo zelo zanimivo pospremiti, v spodnji povezavi pa prilagamo nekaj njegovih vragolij z brazilskih zelenic.