URADNO: Januarja jim je ušel, letos poleti pa je Arnaut Danjuma vendarle okrepil Everton

Sean Dyche bo lahko v novi sezoni računal tudi na usluge nizozemskega napadalca, ki ga je želel v Everton pripeljati že v zimskem prestopnem roku.

Uredništvo
23. julij 2023

Arnaut Danjuma je ocenjen na 25 milijonov evrov tržne vrednosti. (Foto: Getty Images)

Arnaut Danjuma je okrepil Everton. Gre za 26-letnega napadalca, ki je v Angliji nekoč igral za Bournemouth, kjer je pustil odličen vtis in prišel do 25 milijonov evrov težkega prestopa v španski Villarreal. Januarja si je Danjuma iskal novo sredino, saj pri rumeni podmornici ni bil več v prvem planu. Že takrat je imel tudi ponudbo Evertona in bil tik pred tem, da prestopi na Goodison Park, potem pa se je vmešal Tottenham.   

Danjuma je drugo polovico pretekle sezone preživel na posoji v Londonu, za Tottenham pa je zbral dvanajst nastopov in prispeval dva zadetka. V tekočem prestopnem roku se ga je sicer povezovalo tudi z West Ham Unitedom, toda na koncu je bil očitno konkretnejši Everton, ki je Villarrealu za enoletno posojo odštel nekaj več kot 4 milijone evrov. Arnaut Danjuma je na španskega prvoligaša vezan do poletja leta 2026.

"Že januarja sem bil blizu prestopu v Everton in zelo sem vesel, da je zdaj v drugo vendarle uspelo. Gre za velik klub z ambicioznim trenerjem in sijajnimi navijači. Imel sem tudi ponudbe s strani drugih ekip, toda zaradi naštetih razlogov sem se na koncu odločil za Everton."