URADNO: Legendarni branilec se vrača med elito, Alessandro Nesta je prevzel ekipo v Serie A

Trenerske rošade v italijanski Serie A se nadaljujejo. Nova sezona bo izredno zanimiva, tudi Juventus, Milan, Napoli, Lazio in Fiorentina bodo imeli nove stratege v sezoni 2024/25.

Uredništvo
12. junij 2024

Alessandro Nesta (Foto: Getty Images)

Juventus je danes navijačem predstavil trenerja Thiaga Motto, pri Monzi pa so potrdili, da bo ekipo v novi sezoni vodil nekdanji odlični branilec Alessandro Nesta, ki je vrsto let blestel pri AC Milanu in Laziu. Kot trener je imel doslej štiri samostojne zaposlitve, vodil je Miami FC, Perugio, Frosinone in nazadnje Reggiano, ki jo zapušča po 41 tekmah.

S sredine lestvice Serie B se bo Nesta preselil na klop kluba, ki je v sezoni 2023/24 zasedel sredino lestvice v elitni Serie A (12. mesto).

Alessandro Nesta je z novimi delodajalci podpisal enoletno pogodbo, ki vključuje možnost podaljšanja tudi za dodatno sezono, če bo 48-letni trener upravičil pričakovanja vodstva kluba. Velja dodati, da Monzo vodi Nestin stari znanec Adriano Galliani.

Nedavno je postalo jasno, da bo Antonio Conte prevzel Napoli, čaka se uradna potrditev Paula Fonsece pri AC Milanu in tudi Lazio je včeraj predstavil svojega novega trenerja. Nova sezona v Serie A bo izredno zanimiva tudi iz tega vidika. Monzo pa je nazadnje vodil Raffaele Palladino, ki bo uradno s prvim julijem zaprisegel Fiorentini.