URADNO: Luka Topalović se seli v sloviti Inter iz Milana!

Mladi up Domžal in slovenskega nogometa Luka Topalović je danes tudi uradno postal član slovitega Interja iz Milana.

Uredništvo
8. julij 2024

Luka Topalović (Foto: uradna spletna stran kluba)

Domžalam je danes uspel prestop, ki bo verjetno vsaj za eno sezono pomagal prebroditi finančne izzive, s katerim se sooča ta klub. Mladi up Luka Topalović je tudi uradno postal član italijanskega velikana Interja iz Milana, ki ga je kupil za svojo mladinsko ekipo.

Podrobnosti posla niso znane, portal Transfermarkt pa navaja znesek 850 tisoč evrov – direktor Domžal Matej Oražem trdi, da gre za milijonski prestop, ki bo najbrž postal, če se bo Topalovićev razvoj v Milanu nadaljeval po želeni poti.

"'Luka je v času v našem klubu pokazal in dokazal, da je iz pravega testa, da v prihodnosti postane izjemen igralec najvišjega kova. Prestop v klub, kot je Inter to dokazuje tudi na mednarodnem prizorišču, jasno pa je, da ga čaka še ogromno dela, odrekanja in dokazovanja. Prepričan sem, da v kolikor bo svoj profesionalen odnos in mladostno razigranost, ki ga je krasila na in izven igrišča, pokazal tudi v novi sredini, bo tudi tam hitro uspešen."

"Za klub je takšen prestop izjemno pomemben, saj smo še enkrat dokazali, da smo sposobni proizvajati igralce za najboljše svetovne klube, ter potencialne bodoče reprezentante, saj sem prepričan, da bo tudi Luka kmalu lahko pomagal tudi članski reprezentanci, tako kot naša domžalska sedmerica na letošnjem Euru v Nemčiji."

"Ponovno nam je uspel miljonski prestop, kar je za slovenske razmere velik uspeh, saj so redki klubi, ki se lahko pohvalijo s takšnim dosežkom, nam pa to uspeva na redni bazi. Res je, da bo potrebno s tem najprej sanirati slabše poslovanje preteklih dveh let, kljub temu pa smo v klubu namenili ogromno pozornosti izpopolnjevanju, tako članske ekipe, kot mladinskih ekip, ki bodo, v to sem prepričan, zelo kmalu pripravile nove gorenc stankoviće, mlakarje, gnezda čerine, šeškote in topaloviće," je z klubsko spletno stran povedal Oražem.

Topalović je pri 18 letih starosti v prvi ekipi Domžal zbral 51 nastopov in dosegel tri zadetke.