URADNO: Maribor ima novega vratarja, vrača se Ažbe Jug!

Novi športni direktor Maribora Oliver Bogatinov je že začel sestavljati ekipo za naslednjo sezono. Začel je na golu. Štiriletno pogodbo je z državnimi prvaki podpisal Ažbe Jug.

Uredništvo
15. junij 2020, 9:51

Foto: nkmaribor.com

V Mariboru so danes uradno potrdili prihod Ažbeta Juga, ki smo ga napovedali pred tedni. Jug se vrača po 11 letih, takrat je Ljudski vrt zapustil že kot mladinec, ko je odšel v Interblock. Pot ga je nato vodila v tujino, najprej v francoski Bordeaux, kjer v prvi ekipi ni dobil prave priložnosti in je zato branil v nižjih ligah. Nato je bil član portugalskega velikana Sportinga, kjer pa je bil znova le rezervist. Podobno v Fortuni Sittard na Nizozemskem. 

Jug je danes star 28 let in odločen, da začne redno braniti. Z Mariborom je podpisal štiriletno pogodbo, s treningi pa začenja danes. Branil bo lahko šele z novo sezono. 

"Vtisi so neverjetni, težko jih je opisati z besedami. Zelo sem vesel, da sem nazaj. Maribor je v preteklem obdobju nanizal izjemne uspehe, v prihodnje pa želim tudi sam prispevati svoj delež k naslednjim. Zdaj sem predvsem bolj zrel. Teh 11 let je bilo pozitivnih, ne glede na manjše število nastopov. Res nisem veliko branil, sem pa pridobil dragocene izkušnje. Najprej v Franciji življenjske, nato pa na Portugalskem nogometne, z novo stopnjo profesionalizma, kar nam je predstavil trener Jorge Jesus. Sodeloval sem z odličnimi trenerji, ki so mi pomagali pri izoblikovanju miselnosti, soočanjih s pritiski, ki jih prinaša nogomet na najvišjem nivoju. Pri vratarjih je glava izjemnega pomena, mentalna priprava. Če oddelaš vse treninge 100-odstotno in si pripravljen, potem nimaš težav, ko dobiš priložnost. Zavedam se, da me čaka močna konkurenca, kar pa je tudi velik izziv. Večja, kot je konkurenca, boljši si lahko tudi sam," je ob sklenitvi sodelovanja z Mariborom dejal Jug.