URADNO: Maribor je Krznarju po Brnićevem odhodu le pripeljal okrepitev, toda Behar Feta je še neuveljavljen igralec

Behar Feta je igralec, ki je bil v Maribor pripeljan namesto Ivana Brnića.

Uredništvo
22. avgust 2023

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Maribor ima novega igralca. Danes je tudi uradno potrdil prihod makedonskega nogometaša Beharja Fete, ki je v Ljudskem vrtu že nekaj dni. Gre za mladega, 20-letnega krilnega igralca, ki je doslej igral za Voska Sport. 

Feta je tudi mladi makedonski reprezentant, ima pa s profesionalnim nogometom na najvišji ravni v Makedoniji sila malo izkušenj. Za njim sta namreč le dve tekmi v prvi makedonski ligi. Je pa zato igral v drugi makedonski ligi in to redno ter tudi zabijal gole. Na ta način je očitno tudi prepričal Mariborčane. 

"Prvi vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem tukaj. To je zame pomemben korak naprej v karieri, na naših prostorih vsi dobro vemo, kaj pomeni 16-kratni prvak Slovenije in kakšno zgodovino ima. Gre za velik izziv za mladega igralca in komaj čakam, da se pridružim moštvu na treningih, tekmah. Najtežje je govoriti o sebi, a zame velja, da se odlikujem po hitrosti, najboljše se znajdem v vlogi krilnega napadalca na levi strani.

Prve nogometne korake sem naredil v rojstnem kraju, pri Fortuni iz Skopja, se potem preselil v Shkendijo, članske izkušnje pa sem pridobival pri klubu iz Ohrida, Voska Sport. V prvi sezoni nam ni uspelo, saj smo izgubili v dodatnih kvalifikacijah, v drugi pa smo si priigrali uvrstitev v prvo ligo. Tretjo sezono sem tako začel v prvoligaški konkurenci, odigral dve tekmi, a je prišel klic iz Maribora in odločil sem se za prestop. Želim si priboriti čim več minut na igrišču, prispevati svoj delež k uresničitvi klubskih ciljev in upam, da je pred nami uspešno nadaljevanje sezone,” je ob podpisu pogodbe do leta 2026 dejal mladenič.