URADNO: Maribor je pripeljal Jana Repasa!

Naša napoved se je uresničila. Maribor je potrdil prihod novega nogometaša za prihodnjo sezono. V Ljudski vrt se seli Jan Repas, čigar kariera je v Franciji zastala. Podpisal je pogodbo do 2023.

Uredništvo
30. junij 2020, 4:05

Foto: nkmaribor.com

Že pred časom smo poročali, da se Maribor dogovarja za prihod nekdanjega nogometaša Domžal Jana Repasa, ki je zadnja leta prebil pri francoskem Caenu, a se ni pretirano naigral. Danes se je naša napoved uresničila, Maribor je prihod omenjenega igralca uradno potrdil. 

Repas je z Mariborom podpisal pogodbo do leta 2023, potem ko je prekinil pogodbo s francoskim klubom.

"Redko se zgodi, da 23-letni nogometaš prinaša izkušnje z igranjem v evropskih pokalnih dvobojih, v članski reprezentanci in iz ‘top 5’ lige v Evropi, ob tem pa se je že tudi seznanil z osvajanjem trofej. Jan združuje značilnosti, ki imajo veliko veljavo v Mariboru. Predvsem pa je pokazal veliko željo po prihodu, saj se je ob prekinitvi pogodbe z Caenom odrekel precejšnjemu delu zaslužka," je ob sklenitvi dogovora dejal športni direktor Maribora Oliver Bogatinov

Repas upa, da se bo v njegovem primeru ponovila zgodovina Jana Mlakarja, ki se je s povratkom v Slovenijo postavil na noge in nato spet odšel v tujino.

"Upam in želim si, da bo. Jana osebno poznam, spremljal sem njegove nastope, tukaj se je uveljavil in rad bi tudi sam pomagal moštvu do novih uspehov. Tri leta so hitro minila, prestopa nikdar nisem obžaloval. V Franciji sem pridobil dragocene izkušnje, pred tem z Domžalami odigral precej tekem v evropskih kvalifikacijah, kar mi bo prišlo prav v Mariboru. Poznam ekipo, večino igralcev tudi osebno in verjamem, da nas skupaj čaka uspešna zgodba. Ob sklenitvi dogovora smo vsi stremeli k temu, da se čim prej priključim treningom in pripravim na naslednjo sezono, ko vsi vemo, kakšna bodo pričakovanja. Cilj je biti prvi na lestvici in priti čim dlje v evropskih tekmovanjih."

Krilni nogometaš je ob tem dodal še: "Tukaj sem odigral zadnjo prvenstveno tekmo v slovenski ligi, zdaj pa prav Ljudski vrt postaja moj novi dom. Zame je to najbolj emocionalen stadion v Sloveniji, tako da sem izredno vesel. Ko sem bil na nasprotni strani, je bila tukaj vedno posebna kulisa in se je občutilo, kako navijači dihajo s svojim moštvom. Ko sem dobil klic iz Maribora, nisem okleval. Vsi vemo, kaj pomeni Maribor v Sloveniji in tudi v Evropi, zato odločitev ni bila težka."