URADNO: Matija Kavčič, najboljši asistent Prve lige, bo kariero nadaljeval v Celju

Aktualni slovenski prvaki so danes predstavili novo okrepitev, pridružil se jim je eden najboljših igralcev pretekle sezone slovenske Prve lige.

Uredništvo
28. junij 2024

Matija Kavčič (Foto: uradna spletna stran kluba)

Napovedani prestop je bil danes tudi uradno realiziran, Matija Kavčič je že poziral z dresom Celja. Med prvake se seli iz ljubljanskega Brava, kjer je bil v sezoni 2023/24 najboljši asistent slovenskega prvenstva, tudi sicer je sodil med boljše posameznike v Prvi ligi. S Celjani pa je 26-letni Kavčič podpisal pogodbo do konca junija leta 2027.

Bravo je v pretekli sezoni presenetil in končal na četrtem mestu, Matija Kavčič je ob tem prispeval 13 asistenc na 34 nastopih v SNL.

"Prihod v Celje pomeni korak naprej v moji karieri. Za menoj je dobra individualna sezona, kar me navdaja s samozavestjo, da se lahko tudi v Celju pokažem v dobri luči. Moja pot v slovenski ligi je šla postopoma navzgor, zdaj pa sem v klubu, ki se bo vsako sezono odkrito boril za naslov državnega prvaka. V takšnem okolju si igralci želimo biti, saj je ambicioznost tista, ki te žene k temu, da vsak dan napreduješ."

Nogometno pot je Matija Kavčič začel pri Gorici, ki ga je potem večkrat posodila Brdom, v Bravo pa se je preselil julija leta 2021.