URADNO: Najboljši igralec minule sezone Mitja Lotrič odhaja v Nemčijo!

Mitja Lotrič, najboljši igralec sezone, v kateri so Celjani senzacionalno osvojili naslov državnih prvakov, zapušča klub. Prekmurec bo svojo kariero nadaljeval v Nemčiji!

Uredništvo
4. oktober 2020, 1:59

Foto: uradna spletna stran kluba

Dario Vizinger v Wolfsberger, Mitja Lotrič v Wurzberg Kickers. Tako sta zgodovinski sezoni, v kateri je prvi blestel z zadetki, drugi pa kot prva violina moštva, izkoristila najboljša igralca Celja in najbolj zaslužna za to, da so Celjani v prejšnji sezoni v nasprotju z vsemi pričakovanji osvojili naslov državnega prvaka.

Šestindvajsetletni Lotrič je danes sklenil dveletno pogodbo z nemškim drugoligašem Wurzbergom, ki se je v drugo ligo uvrstili šele v prejšnji sezoni. Gre za manjši bavarski klub brez vidnejših uspehov, o njegovem dometu pa veliko pove že podatek, da je v svoji 112-letni zgodovini le enkrat igral v drugi nemški ligi, in sicer v sezoni 2016/17.

Višina odškodnine ostaja neznana, Lotričeva tržna vrednost pa je spletnem portalu Transfermarkt ocenjena na 700 tisoč evrov. Odškodnina ostaja špekulacija, vendar ne gre verjeti v to, da so Celjani s prodajama svojih dveh najboljših igralcev zaslužili več kot milijon evrov.

"Prepričali so me pogovori z vodilnimi ljudmi v klubu, ki so mi predstavili svoje načrte za prihodnost. Zelo se veselim igranja v drugi nemški ligi. V Wurzbergu želim svojo kariero dvigniti na višjo raven,"
je povedal Lotrič, ki se po drugič v svoji karieri podal v tujino. Njegov prvi izlet na tuje sega v letu 2017, ko se je na povabilo Luke Elsnerja preselil v ciprski Pafos, a je omenjeni klub zapustil že po šestih mesecih in se vrnil v Slovenijo k Celju.

"Mitja je bil eden najboljših igralcev Celja in več mesecev je igral v vrhunski formi. S svojo nepredvidljivostjo, kreativnostjo in nevarnostjo za nasprotnikova vrata bo velika pridobitev za naše moštvo," je za klubsko spletno stran povedal trener Wurzberga Marco Antwerpen.