URADNO: Sergej Jakirović je plačal za evropski izpad, saj ni več trener Maribora!

V Mariboru so že takoj na začetku sezone menjali trenerja. Sergej Jakirović je po izpadu iz kvalifikacij za ligo Europa ostal brez službe. Ekipo bo vodil začasni trener.

Uredništvo
29. avgust 2020, 3:30

(Foto: pigac.si)

Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov je očitno spoznal zmoto, ki jo je storil z imenovanjem Sergeja Jakirovića za glavnega trenerja Maribora. Neuspeh v kvalifikacijah za ligo Europa, ki je bil hkrati velika sramota, je Jakirovića danes odnesel s trenerske funkcije.

"“Prvi cilj sezone, povezan z uspešnim nastopanjem v evropskem tekmovanju, ni bil uresničen. Naša evropska pot se je (pre)hitro zaključila, kar se bo zelo poznalo pri klubskem proračunu in ugledu. Tudi igralci nosijo svoj del odgovornosti pri tem rezultatu in tej odločitvi. Moja odgovornost je, da ukrepam v takšnih trenutkih. Nov trener bo znan v najkrajšem možnem času, moštvo pa bo na sobotnem treningu in nedeljski tekmi v Domžalah vodil Saša Gajser," je dejal Bogatinov.

Prvi favorit za novega trenerja Maribora je verjetno Igor Jovičević, ki je bil kandidat že pred meseci, a je takrat nepričakovano dobil priložnost v Dinamu. Jovičević je ekspresno hitro pogorel in tudi odletel. 
 
adplus-dvertising