URADNO: Wijnaldum je slekel Liverpoolov dres, na sebi že ima opravo PSG

Georginio Wijnaldum se je izkazal kot predrag za Barcelono in samo nekaj dni pogovorov je bilo potrebnih, da je danes tudi uradno podpisal pogodbo s francoskim PSG.

Uredništvo
10. junij 2021, 3:30

PSG je potrdil prihod Georginia Wijnalduma. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Izhodišče je bilo sijajno, kajti Georginio Wijnaldum je bil na voljo brezplačno. Pogodba z Liverpoolom se mu je iztekala, plačilo odškodnine ni bilo potrebno. Je pa v takšnih situacijah običajno tako, da igralec izposluje višjo plačo kot sicer, saj se zaveda, da klub stroška odškodnine nima. Prav to je imel v svojih mislih Wijnaldum, ki je danes podpisal triletno pogodbo s PSG.

Parižani so veliki zmagovalci boja za podpis pogodbe z nizozemskim vezistom, ki je imel tudi druge opcije. Nekaj časa se je omenjalo Bayern, kar lep čas pa je bila v dobrem položaju Barcelona, ki pa ta hip v finančnem smislu ne more tekmovati s ponudbami, kakršne zmore PSG. 

Wijnaldum je v Liverpoolu preživel pet sezon, osvojil je Premier League in ligo prvakov. Odigral je 237 tekem. 

"PSG je nov izziv zame. Prišel sem v eno najboljših ekip v Evropi, prihajam z željo in vztrajnostjo. PSG je v zadnjih letih izboljšal svoj status, prepričan sem, da gremo lahko skupaj še višje, še dlje," je ob podpisu pogodbe dejal kapetan nizozemske reprezentance. 
 
adplus-dvertising