URADNO: Xabi Alonso je dobil svojo tarčo, cenjeni Aleix Garcia je okrepil Bayer Leverkusen

Eden najboljših vezistov v pretekli sezoni španske La Lige ima nove delodajalce, odslej bo nastopal za prvake nemške Bundeslige.

Uredništvo
13. junij 2024

Aleix García Serrano (Foto: Getty Images)

Aleix Garcia je v sezoni 2023/24 navduševal kot član Girone. Zbral je 40 nastopov in prispeval tri gole ter šest asistenc in odigral ključno vlogo pri uvrstitvi katalonskega kluba v elitno ligo prvakov. Zanj je vladalo kar veliko interesa pred letošnjim poletjem, zdaj pa je postalo jasno, da bo 26-letni zvezdnik okrepil Bayer Leverkusen iz Bundeslige.

Garcia, sicer nekdanji mladinec Manchester Cityja, je z novimi delodajalci podpisal petletno pogodbo, klub pa je prestop tudi že potrdil.

Bayer Leverkusen ima za seboj pravljično sezono, kjer je nemško prvenstvo osvojil kot neporažen. Postal je tudi nemški pokalni prvak in nastopil v finalu lige Europa, kjer pa je moral premoč priznati italijanski Atalanti. V novi sezoni ga čaka liga prvakov.

"Aleix je pravi poveljnik sredine igrišča, velja za zelo samozavestnega igralca in krasi ga odličen pregled nad igro. Gre za vodjo, ki s seboj prinaša tudi veliko kvalitete. Podpisal je dolgoročno pogodbo in veseli nas, da je postal član Bayerja. Za nas je to zelo pomemben korak na poti do uresničitve zastavljenih ciljev," pravi športni direktor Rolfes.

Aleix Garcia je za Girono nastopal od leta 2021 dalje, zbral je kar 172 nastopov in nosil tudi kapetanski trak.