URADNO: Začenja se novo poglavje, Thiago Motta je novi trener Juventusa

Max Allegri je dokončno postal preteklost Juventusa, staro damo iz Torina bo odslej vodil nadarjeni 41-letni nekdanji vezist Thiago Motta.

Uredništvo
12. junij 2024

Thiago Motta (Foto: Getty Images)

Napovedi so se uresničile, italijanski velikan Juventus je danes potrdil prihod Thiaga Motte. Na trenerski klopi je nasledil Massimilliana Allegrija, delo pa je dobil predvsem po zelo uspešni epizodi pri Bologni, s katero se je uvrstil v elito ligo prvakov. Letos se ga je povezovalo tudi z drugimi evropskimi velikani, navijači v Torinu bodo pričakovali veliko.

Predvsem jih je pod vodstvom Allegrija zmotil slog nogometa, Motta pa velja za precej bolj modernega trenerja, ki želi igrati napadalno.

Pri Bologni je bil 41-letnik zaposlen od leta 2022 dalje, pred tem je vodil tudi U19 ekipo Paris Saint-Germaina, Genoo in Spezio, kot nogometaš pa je branil barve Barcelone, Atletico Madrida, Genoe, Interja in PSG-ja, kjer je tudi zaključil s kariero na igriščih.

Prevzel bo ekipo, ki je sezono 2023/24 v Serie A končala na tretjem mestu, za prvakom Interjem pa je Juventus zaostal za kar 23 točk. 

"Zelo se veselim novega poglavja pri velikanu kot je Juventus. Rad bi se zahvalil lastnikom in vodstvu kluba, delimo enake ambicije in naredil bom vse, da bo Juventus ostal v vrhu in da bodo naši navijači zadovoljni," je povedal ob predstavitvi.