URADNO: Žan Kolmanič odhaja v Teksas, v ZDA se seli čez slaba dva tedna

V taboru Maribora so potrdili odhod mladega reprezentanta Žana Kolmaniča, ki bo kariero nadaljeval v novoustanovljenemu klubu lige MLS Austinu.

Uredništvo
3. marec 2021, 5:39

Foto: pigac.si

Maribor je po izteku roka za registracijo novih nogometašev v slovenskem  državnem prvenstvu ostal že brez dveh vidnih členov zasedbe. Prvi se je poslovil bosanski napadalec Jasmin Mešanović, ki je iz Maribora prestopil v Sarajevo, danes pa je v skladu z našimi napovedmi Maribor napovedal tudi slovo levega bočnega branilca Žana Kolmaniča, ki je po slovesu Mitje Vilerja zasedel položaj prvega levega boka v mariborskem moštvu.

Kolmanič se je odločil za zanimiv karierni izziv, saj bo kariero nadaljeval onkraj Atlantika v naglo razvijajoči se ligi Major League Soccer (MLS). Tam bo po novem branil barve novoustanovljenega moštva Austin FC.

"Po sedmih letih v vijoličastem dresu je prišla res zanimiva priložnost za odhod. Hvaležen sem klubu za zaupanje, hkrati pa vesel, da lahko naredim naslednji, velik korak na razvojni poti."

Maribor bo že pred Eurom prodal mladega reprezentanta Kolmaniča, šlo bo za enega večjih prestopov


"Pozanimal sem se o ligi, o vsem, kar me čaka. Bo nekaj novega, čaka me drugačna izkušnja, kot smo je vajeni v evropskem nogometu, a verjamem, da MLS pomeni zame dober izziv. ""Odkar sem začel redno igrati, je kar hitro prišla ponudba, ki pa je ne gre zavrniti. Čas hitro gre, to obdobje od U15 do članov je hitro minilo in zdaj je čas za nov korak. Pripravljen sem na nov izziv," je za klubsko spletno stran povedal Kolmanič, ki bo v Mariboru ostal do 15. marca in se bo tako v Združene države Amerike preselil še pred pričetkom evropskega prvenstva U-21 v Sloveniji, v katerem bo z veliko verjetnostjo član zasedbe selektorja Milenka Ačimovića.

Kolmaniča je v novem klubu sprejel športni direktor Austina Claudio  Reyna, znameniti "Captain America" in eden najboljših ameriških nogometašev vseh časov.

"Veseli smo, ker je Žan postal član Austrina. V njem vidimo mladega in nadarjenega levega bočnega branilca, čigar slog igre se sklada z identiteto našega moštva. Veselimo se že njegovega prihoda v moštvo," je povedal Reyna.

Kolmanič se je v Maribor preselil že pri 14. letu starosti, v članski ekipi pa je skupaj zbral 44 nastopov, v mlajših reprezentančnih selekcijah pa je skupno odigral 39 tekem.
 
adplus-dvertising