URADNO: Zlati sin spet zapušča Sevillo, Sergio Ramos je postal prost igralec

Legendarni španski branilec in dolgoletni član Real Madrida ima za seboj precej dobro sezono, glede na to, da je star že 38 let.

Uredništvo
17. junij 2024

Sergio Ramos (Foto: Getty Images)

Španska Sevilla je danes sporočila, da 38-letni branilec Sergio Ramos klub zapušča po izteku pogodbe. Spet bo postal prost igralec, v svoj domači klub se je sicer vrnil lanskega septembra. V sezoni 2023/24 je zbral 38 nastopov, prispeval je sedem golov in eno asistenco. Na tej točki še ni povsem jasno, kakšni so njegovi načrti za prihodnost.

Glavnino kariere je Ramos preživel pri Real Madridu, kjer je blestel dolgih 16 let in se razvil v enega najboljših branilcev v zgodovini kraljevega kluba. Večkrat je osvojil ligo prvakov, La Ligo, španski pokal, klubsko svetovno prvenstvo in superpokale.

Velik pečat je Ramos pustil tudi na reprezentančnem nivoju. S Španijo je leta 2010 postal svetovni prvak, Euro pa je osvojil dvakrat (2008 in 2012). Za špansko izbrano vrsto je debitiral že lelta 2005 in zbral neverjetnih 180 nastopov, na katerih je prispeval tudi 23 golov in osem asistenc. Za La Rojo nihče v zgodovini ni odigral več tekem.

Leta 2021 je prestopil v PSG, lansko leto pa se je torej vrnil v Sevillo, kjer je tudi začel kariero in opozoril nase pred selitvijo v Madrid.