URADNO: Zvezdniški branilec Raphael Varane zapušča Manchester United

Nekdanji dolgoletni član Real Madrida in reprezentant Francije je sporočil, da bo s koncem sezone konec tudi njegovega udejstvovanja v dresu rdečih vragov.

Uredništvo
14. maj 2024

Raphaël Xavier Varane (Foto: Getty Images)

Raphaël Varane sporoča, da s koncem sezone zapušča Old Trafford. Pogodba pri Manchester Unitedu mu bo potekla, klub pa ne bo izkoristil možnosti, da bi jo podaljšal za dodatno leto dni. Pri rdečih vragih je preživel tri leta, pred tem pa je pri Real Madridu veljal za enega najboljših branilcev na svetu. Na otoku se mu ni izšlo, imel je veliko poškodb.

Kadar je Varane igral, je načeloma pustil dober vtis, toda pogosto ni bil na voljo. Poslovil se bo po 93 tekmah v vseh tekmovanjih. 

Kot član Real Madrida je štirikrat osvojil ligo prvakov, trikrat La Ligo, enkrat španski pokal in štirikrat še klubsko svetovno prvenstvo. V dresu Francije je postal svetovni prvak in zmagovalec UEFA lige narodov. Pri Unitedu pa je osvojil samo ligaški pokal.

"Ko sem prvič prišel na Old Trafford kot igralec Man Uniteda, je bilo noro. Vzdušje je bilo neverjetno. Zaljubil sem se v klub in navijače. Za Manchester United moraš igrati, da razumeš, kaj to pomeni. Za moje otroke je tukaj dom. To bo zame poseben kraj za vse življenje. Deliti ta trenutek z njimi [zmaga v pokalu Carabao v prejšnji sezoni] je bilo popolnoma neverjetno."

Manchester United je sredi sezone dobil nove ambiciozne solastnike, ki željo klub vrniti nazaj v vrh nogometa v Angliji in Evropi.

"Kljub temu, da smo imeli težko sezono, sem zelo pozitivno naravnan za prihodnost. Novi lastniki prihajajo z jasnim načrtom in odlično strategijo. Videli se bomo na Old Traffordu, kjer se bomo poslovili na zadnji domači tekmi v tej sezoni. To bo zame zagotovo zelo čustven dan."