Udarna vest iz Italije: Legendarni Daniele de Rossi na pragu novega velikega izziva

Legendarni vezist Rome Daniele De Rossi po koncu svoje romance z Romo zna presenečati. Aktivno kariero je končal v majici Boca Juniors, zdaj pa je tik pred tem, da postane trener v Serie A!

Uredništvo
3. julij 2020, 9:52

Foto: /

Legendarni vezist Rome Daniele De Rossi po slovesu od sinov volkulje nima obstanka. Pred odhodom v nogometni pokoj je uresničil svojo veliko željo in se od nogometa poslovil v majici mitske Boca Juniors, danes pa vsi osrednji italijanski mediji poročajo, da je eden najbolj markatnih azzurrov zadnjega desetletja na pragu novega velikega življenjskega izziva.

De Rossi naj bi bil namreč po poročanju vplivnega novinarja Sky Italie Gianluce Di Marzia tik pred imenovanjem na mesto trenerja Fiorentine, ki že dalj časa išče novega trenerja. De Rossi je pred časom naznanil željo po začetku trenerske kariere, bržčas pa tedaj tudi sam ni niti pomislil na to, da bi lahko svojo prvo službo dobil na klopi kluba kova Fiorentine in bil, na primer, trener Francka Riberyja, dolgoletnega rivala s klubskim in reprezentančnih aren.

Fiorentina ima za seboj zelo skromno sezono, v kateri se na trenerskem stolčku nista obnesla ne Vincenzo Montella ne njegov naslednik Beppe Iachini. Italijanski mediji so poročali, da naj bi v klubu precej resno razmišljali tudi o nekdanjem trenerju Rome in Interja Lucianu Spallettiju, po zadnjih informacijah pa naj bi atraktivno službo vendarle dobil trenerski zelenec De Rossi.