Udarna vest s sedeža NZS: Mijatović bo predlagal razrešitev Primoža Glihe!

Novoizvoljeni predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je že dan po potrjenem mandatu izvršnemu odboru predlagal razrešitev selektorja mlade reprezentance Primoža Glihe.

Uredništvo
27. oktober 2020, 1:28

Predsednik NZS Radenko Mijatović je predlagal razrešitev selektorja reprezentance do 21 let Primoža Glihe. (Foto: pigac.si)

Novoizvoljeni predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je ravno včeraj dobil na voljo nov štiriletni mandat za vodenje krovne nogometne zveze, je dan po volilni skupščini sprejel pomembno odločitev. Mijatović je po pogovorih z igralci in selektorjem reprezentance do 21 let Primožem Gliho izvršnemu odboru zveze predlagal razrešitev selektorja, ki ga je odnesla afera, v kateri so se igralci v letu pred evropskim prvenstvo U-21 na slovenskih tleh zedinili v svojem boju zoper selektorja in njegove metode dela.

"Kritičen sem tako do igralcev, ki so izbrali popolnoma napačen način reševanja problemov in ga na Nogometni zvezi zagotovo ne bomo tolerirali nobeni od reprezentanc v prihodnje, kakor tudi do selektorja, ki ni zaznal naraščajočih problemov v ekipi in medsebojni komunikaciji. V nogometnem svetu ni redko, da prihaja do nesoglasij. Je pa v teh primerih pomembno, kako se odzovemo. So pa v reprezentanci težave in konflikti prišli do točke, kjer ocenjujem, da je medsebojno zaupanje porušeno do te mere, da bi težko nadaljevali v smeri, ki jo od mlade reprezentance na nogometni zvezi pričakujemo. Ob tem imamo dodatno v mislih prihajajoče evropsko prvenstvo naslednje leto. Primožu Glihi se zahvaljujem za opravljeno delo in mu želim vse dobro v prihodnje," je povedal Mijatović.

Izvršni odbor NZS bo o razrešitvi Glihe in imenovanju novega selektorja, po predlogu predsednika in direktorja reprezentanc Mirana Pavlina, odločal v najkrajšem možnem času.

 
adplus-dvertising