Najbolj se je v Vidmu izkazal Anže Malnar

Udinese napolnil mrežo Rudarja

Udinese je na prijateljski tekmi z velenjskim Rudarjem napolnil mrežo "knapov" (6:0). Videmčani so dvoboj odigrali z močnima enajstericama, ki sta bili prevelik zalogaj za Velenjčane.

Uredništvo
7. april 2017, 11:34

(Foto: nkdomzale.si)

- Prijateljska tekma:

UDINESE 6:0 RUDAR VELENJE
Thereau 14., Ewandro 62., Matos 71., 74., Evangelista 47., 88.

Udinese (1. polčas): Karnezis, Widmer, Danilo, Felipe, Ali Adnan, Badu, Kums, Jankto, Thereau, De Paul, Perica. 2. polčas: Scuffet, Gabriel Silva, Heurtaux, Angella, Samir, Balić, Hallfredsson, Lucas Evangelista, Ewandro, Zapata, Matos. 

Rudar:
Petrović (od 46. Malnar), Topalović, Grujičić (od 46. Vašl), B. Petrović, Garić, Grgić, Tolimir (od 59. Ezikel), Pišek, Markovski (od 26. Fatkić), Dodlek, Bokalić.

Na zdaj že tradicionalno pripravljalno tekmo sredi tedna je Udinese tokrat povabil velenjski Rudar, ki je v tej vlogi nasledil ljubljansko Olimpijo. Za razliko od Ljubljančanov so "knapi" utrpeli precej boleč poraz, trener Luigi Delneri je tekmo začel z Orestisom Karnezisom, Felipejem in Cyrilom Thereaujem.

Ti zaradi poškodb niso bili nared za zadnje ligaške preizkušnje, a je bil trener 12. ekipe italijanske Serie A lahko zadovoljen z njihovo pripravljenostjo. Medtem Vanja Radinović ni mogel računati na številne člane prve postave, tudi prvega strelca Johna Maryja, že v 26. minuti je moral Iljo Markovskega zamenjati še Kenan Fatkić.

Thereau je zabil vodilni zadetek na Dacia Areni, potem ko sta akcijo izpeljala Jakub Jankto in Rodrigo De Paul, izkušeni Thereau pa je natančno meril z diagonalnim strelom. Rudar je po vzpodbudnem prvem polčasu doživel pravi potop v drugih 45 minutah, Videmčani so takoj podvojili vodstvo po zaslugi Lucasa Evangeliste, ki je pripravil strel Ewandru za gol v mreži svežega rezervista Anžeta Malnarja.

Ta je nato že v naslednjih sekundah preprečil vodstvo Udineseja s 3:0, ko je ustavil Andrijo Balića in Duvana Zapato, v nadaljevanju tekme pa so sodniki razveljavili še gol Thomasu Heurtauxu zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Ryder Matos je nato izkoristil nekaj slabše posredovanje Malnarja in le uspel zabiti gol za 3:0, a je bil velenjski čuvaj mreže spet izvrsten, ko je ustavil novo dvojno priložnost Zapate in Gabrieleja Angelle.

Po akciji Ewandra in Samirja je Matosu uspela "doppietta", v zadnjih minutah pa se je razigral še Evangelista, ki je po podajah Balića in Ewandra poskrbel za izdatno zmago pred naslednjim ligaškim obračunom z Genoo.