Ugledni časnik je Haalanda ocenil kot najslabšega, legenda ga ima za ‘četrtoligaškega’ napadalca

V tem tednu je Manchester City v tekmi lige prvakov remiziral z Realom, Erling Haaland pa znova ni dosegel zadetka. Ne le to, njegov nastop ni bil prepričljiv, kar je spodbudilo številne kritike.

Uredništvo
12. april 2024

Po mnenju Roya Keana Erling Haaland v dresu Manchester Cityja ne igra dovolj dobro. (Foto: Getty Images)

Angleški Manchester City in madridski Real sta se sredi tedna udarila na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov, tekmeca pa sta se na koncu razšla z remijem 3:3. Kraljevi klub je izenačil tik pred koncem tekme in si malce izboljšal izhodišče pred povratno tekmo.

Napadalec Erling Haaland se znova ni vpisal med strelce kluba iz Manchestra, močne kritike na račun njegove igre pa dežujejo tudi nekaj dni po tekmi. Ugledni francoski časnik L’Equipe je Norvežana ocenil kot najslabšega nogometaša na tekmi, še težja kritika pa je priletela iz ust nekdanje angleške legende.

Roy Keane je znan po tem, da nima dlake na jeziku. Tokrat se ni mogel ustaviti pri ocenjevanju Haalandovih iger in prav zanimivo bo spremljti kako in na kakšen način mu bo Norvežan odgovoril.

“Njegova igra iz tedna v teden ni dobra. Pri ponujanju rešitev soigralcem pred golom je najboljši na svetu, vsi preostali elementi njegove igre pa so vredni četrte lige. Ne želim biti zlonamren, ampak na splošno igra na ravni četrtoligaša. Ne pričakujem, da se bodo ljudje strinjali z menoj, ampak to je moje mnenje,” je dejal Keane.

V tej sezoni je Haaland za City odigral 37 tekem v vseh tekmovanjih in prispeval 30 zadetkov ter poskrbel za šest podaj.