Ujetnica kaosa: Prodajanje Olimpije je le mešetarjenje z neresnimi kupci

Milan Mandarić se je spet zapletel v zgodbo o prodaji kluba, ki se je končala brez realizacije. Olimpija ostaja v njegovih rokah, njegov ugled pa je še dodatno načet.

Uredništvo
22. januar 2021, 10:10

Foto: SPS

Prodaja Olimpije, o kateri že nekaj let govori Milan Mandarić, je še daleč od realizacije. Kupec ne bo niti nemški poslovnež Adam Delius, ki so ga Mandariću predstavili nekdanji trener Dino Skender, njegov brat Marin Skender, bivši športni direktor Mladen Rudonja in v Munchnu živeči Igor Barišić. Delius je v intervjuju za časnik Delo med drugim povedal, da se Mandarić obnaša kot obupan človek in da kaže svojo nemoč. Že iz tega seveda lahko sklepamo, da s poslom, ki naj bi bil težak pet milijonov evrov, ne bo nič.

Neresni oziroma neiskreni nameni po sklenitvi posla se izražajo na obeh straneh, seveda pa zdaj, ko je vse skupaj padlo v vodo, vsaka stran zagovarja svoj prav. 

"Obupan je in kot nekakšen samodržec si ne more pomagati, da ne bi krivil drugih. Vse, kar mora storiti, je, da se pogleda v ogledalo. Je popolna žrtev nekaterih oseb, ki mu bodo na koncu še bolj škodovale. Ne vem, ali sploh ve, koga zaposluje in koga ne in zakaj nekoga odpušča, drugega pa ne. Vseeno ne bi bilo pošteno, če bi govorili le o negativnih stvareh. Gospod Mandarić je vsekakor lahko vodil podjetje ali klub pred 20 leti, a njegovo vedenje kaže, da se je njegova pot na tem področju že končala, tako v mislih kot v telesu in denarnici," je še povedal Delius, ki je Mandariću nakazal prvi obrok v višini 250.000 evrov. S tem pa so se nakazila tudi končala. 

Pri Olimpiji so v izjavi za javnost danes predstavili svojo plat zgodbe (VEČ), med drugim pa zapisali: "Celotna zgodba jasno kaže, da je bil s strani Olimpije in njenega predsednika izkazan resen poslovni namen z več kot dovolj korektnega odnosa in preveč potrpežljivosti, medtem ko je bila s strani Adama Deliusa in njegovih partnerjev izkazana očitna želja, da klub prevzamejo za drobiž oz. za posojenih 250 tisoč evrov in veliko lažnih obljub. Dodatni stroški in neustrezni nogometaši, ki so v Olimpijo prišli v režiji ter z blagoslovom ključnih kreatorjev te prevarantske zgodbe v teh štirih mesecih so posebna zgodba."

Milan Mandarić se je tako zapletel v še eno mešetarjenje (nikakor ne prvo, verjetno niti zadnje), ki na koncu ni prineslo prodaje kluba. Prineslo je le številne odhode iz kluba in prihod domnevnega investitorja Željka Mandarića, ki pa se javnosti še ni predstavil. Nič novega v Olimpiji, le potrditev žalostnega dejstva, da klub ostaja ujetnik Mandarićevega kaosa.