Ukrajinci do prve zmage, Makedonci že drugič brez točke

Severna Makedonija je nudila odpor, a je bil v resnici danes zrela še za kakšen prejeti gol več. Ukrajinci so dosegli prvo zmago.

Uredništvo
17. junij 2021, 4:51

Ukrajina
2 : 1

Sod.: F. Rapallini (ARG)

Severna Makedonija
1 : 0
 
2 : 0
 
 
 
 
2 : 1
 
 
 
 
Ukrajina: Georgi Bushchan, Oleksandr Karavaev, Vitalii Mykolenko, Ilija Zabarnji, Mikola Matvienko, Ruslan Malinovski (od 92. Eduard Sobol), Mikola Šaparenko (od 78. Sergij Sidorčuk), Oleksandr Zinčenko, Taras Stepanenko, Andrij Jarmolenko (od 69. Viktor Cigankov), Roman Jaremčuk (od 70. Artem Besedin).Severna Makedonija: Stole Dimitrievski, Darko Velkovski (od 86. Ivan Tričkovski), Visar Musliu, Stefan Ristovski, Arijan Ademi (od 85. Kire Ristevski), Stefan Spirovski (od 46. Darko Churlinov), Boban Nikolov (od 47. Aleksandar Trajkovski), Enis Bardhi (od 77. Daniel Avramovski), Eljif Elmas, Ezgjan Alioski, Goran Pandev.

(Foto: Getty Images)

Že od začetka tekme je Ukrajina nekako uspevala prevladovati proti Severni Makedoniji, potem ko je dobila prevlado na sredini igrišča. Jaremčuk je v 11. minuti krenil proti vratarju Severne Makedonije, Ristovski pa je preprečil podajo in verjetno gol. V 28. minuti pa so Ukrajinci povedli, gol je dosegel Jarmolenko, potem ko je Karavaev podaljšal po podaji iz kota.

Prvi polčas je ponudil še en gol, tudi tega so dosegli Ukrajinci. Zinčenko, Jarmolenko in Jaremčuk so zrežirali izid 2:0. Imeli pa so Ukrajinci priložnost tudi za 2.0, a je niso izkoristili.

V drugem polčasu so Makedonci preko Pandeva hitro zapretili. Makedonci so imeli enajstmetrovko, priigral jo je Pandev. Alioski ni uspel prevarati vratarja, je pa odbito žogo nato pospravil v mrežo. Zaostanek je bil zdaj minimalen in Makedonci so krenili vsaj po točko.

Niso je osvojili. Ukrajinci so bili še nevarni, a makedonski vratar je preživel vse poizkuse. Tudi tistega z bele točke v 84. minuti. 

Tekma se je končala z izidom 2:1.