Umakni se Oliver Kahn, novi kralj je Manuel Neuer

Manuel Neuer je le še eno tekmo oddaljen od tega, da postane absolutni rekorder nemške Bundeslige.

Uredništvo
9. maj 2021, 7:23

Manuel Neuer je dosegel mejnik, ki ga je postavil Oliver Kahn. (Foto: Getty Images)

Že pred začetkom sobotne prvenstvene tekme proti Borussii iz Monchengladbacha (6:0) so pri Bayernu vedeli, da je njihov nov naslov prvaka potrdila tudi "matematika". Poraz Leipziga v Dortmundu je potrdil nov, že deveti zaporedni naslov prvaka nemške Bundeslige in skupno že 31. v bogati zgodovini Bayerna. 

Za vratarja Manuela Neuerja, ki je v Bayernu med najbolj izkušenimi igralci, je bil to deveti osvojeni naslov. Nekdanji vratar Schalkeja je v klubu "obrnil" že deset let in v zadnjem desetletju se je razvil v enega najboljših vratarjev na svetu. Poleg domačih lovorik je Neuer osvajal tudi ligo prvakov (dvakrat), z Nemčijo pa je bil svetovni prvak.

Pri iskanju mejnikov, ki jih Neuer v svoji karieri še ni dosegel, je treba biti precej inovativen, kajti lovorike in priznanja se na izkušenega vratarja kar lepijo.

Včeraj pa je Neuer dosegel še en mejnik. Ker je svojo mrežo spet uspel ohraniti nedotaknjeno, je s tem ujel Oliverja Kahna. Z legendo, ki je zdaj v vodstvu kluba, se je Neuer izenačil po številu tekem brez prejetega gola (204). To je Neuerju uspelo na 437 tekmah, Kahnu pa na 557 tekmah. 
 
adplus-dvertising