Unai Emery – nesporni vladar lige Evropa

Španski strateg je nesporni vladar drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. V tem tekmovanju ni odigral še niti 10 sezon, pa ima kopico lovorik in igranj v velikih finalih. Vsaj to bo izkupiček tudi aktualne sezone.

Uredništvo
7. maj 2021, 10:15

Unai Emery je Villareal popeljal v finale lige Evropa. (Foto: /)

Španski trener Unai Emery piše izjemno nogometno zgodbo. Mož, ki ga je londonski Arsenal nedolgo tega odpustil z mesta glavnega trenerja, je prav svojega nekdanjega delodajalca ugnal v polfinalu lige Evropa in se znova uvrstil v veliki finale tega tekmovanja.

Emery je dandanes uspešen na klopi Villarreala, ki bo tako sploh prvič v zgodovini zaigral v kateremkoli finalu mednarodnega tekmovanja. Rumena podmornica je d veh tekmah ugnala Topničarje, v finalu v Gdansku pa se bo zoperstavila Manchester Unitedu.

"Pred tekmo nisem želel razmišljati o finalu. Imeli smo odličen skupinski del, nato smo iz tekmovanja izločili še favorita. Trpeli smo proti Arsenalu, a prišli do skupne zmage. Skušal sem uživati v teh dveh tekmah," je po srečanju medijem dejal Emery.

Unai Emery je nesporni vladar lige Evropa in z razlogom imenovan Gospod Četrtek. To je njegova deveta sezona, ko katero od ekip vodi v ligi Evropa, doslej pa je že petkrat prišel do velikega finala. V treh primerih, vselej s Sevillo, je lovoriko tudi osvojil.
 
 
adplus-dvertising