United je Pogbaju sporočil, da si prestop lahko izbije iz glave

V taboru Manchester Uniteda so besni na zvezdnika Paula Pogbaja, ki je danes javno sporočil, da si želi "nov izziv". V klubu se željam Francoza ne nameravajo uklanjati.

Uredništvo
16. junij 2019, 9:23

Foto: uradna spletna stran kluba

Francoski zvezdnik Paul Pogba je na promocijski turneji na Japonskem v svet poslal sporočilo, ki je še posebej presenetilo njegove delodajalce v Manchestru. Pogba je namreč sporočil, da je pripravljen na nov izziv in da meni, da je napočil čas za menjavo kluba, s čimer je posredno priznal, da želi prestopiti k Realu iz Madrida, kjer se za njegov prihod še posebej močno zavzema trener moštva Zinedine Zidane.

V Unitedu Pogbajeve želje poznajo, kljub temu pa jih je presenetil način, kako je skušal preko medijev ustvariti pritisk na klub ter pospešiti odhod v Madrid. Čeprav v Unitedu razmišljanja o prodaji najdražjega in najbolje plačanega igralca v moštvu niso novost, so v klubu po Pogbajevem "communiqueju" vseeno zategnili zavoro in Francozu sporočili, da tovrstnih prestopnih igric ne bodo dovoljevali ter da ga julija pričakujejo na pripravah moštva pred pričetkom nove sezone.

Časnik Evening Standard trdi, da so visoki predstavniki Uniteda Pogbaju že danes sporočili, da bo tudi v prihodnji sezoni ostal član Manchester Uniteda, pri čemer člana zmagovite francoske reprezentance s svetovnega prvenstva na United veže še dveletna pogodba z možnostjo podaljšanja za eno leto. Z drugimi besedami – volja in namera kluba je v Pogbajevem primeru ključnega pomena.

Ker pa seveda v nogometu, sploh pa na nogometni tržnici, beseda ni konj, gre Unitedovo stališče razumeti tudi kot sporočilo Realu iz Madrida, da bo moral za Pogbaja seči zelo globoko v žep. Evening Standard trdi, da bi ponudba v višini 150 milijonov evrov Angleže lahko prepričala v prodajo, saj je vprašanje, ali bi trener Ole Gunnar Solskjaer želel ekipo graditi okoli nezadovoljnega igralca, prav tako pa tudi Pogba med navijači Uniteda zaradi številnih napetosti iz preteklosti ni najbolj priljubljen in njegov odhod nikakor ne bi sprožil navijaške vstaje.
loading...