Upokojeni Nejc Pečnik v zgodbi, ki zabava navijače Crvene zvezde: Se ga še spomnite? Zdaj ima 20 kilogramov preveč

Nejc Pečnik je v spominih navijačev Crvene zvezde ostal kot velik borec. Srbska novinarja sta ga obiskala v Celju in obudila spomin na šampionsko sezono.

Uredništvo
19. september 2023

(Foto: SPS)

Kar nekaj let je že minilo, odkar je nekdanji slovenski reprezentant Nejc Pečnik končal svojo igralsko kariero. Nogomet je še v lanski sezoni igral v tretji ligi, za domači Dravograd. V koroškem klubu je še zdaj aktiven, a nič več kot nogometaš. 

"Igral sem vse, od branilca do napadalca. Po koncu profesionalne kariere sem pridobil 20 kilogramov. Letos pa sem rekel, da imam dovolj. Niti rekreativno ne bom več igral," je povedal novinarjema srbskega portala mozzartsport.com, potem ko ju je začuden vprašal: "Tako daleč sta prišla samo zaradi mene?"

Obisk iz Srbije je Pečnik dobil, ker je nekoč igral, kot najboljši igralec tiste sezone, za Crveno zvezdo. Z njo je pod vodstvom Slaviše Stojanovića tudi osvojil naslov srbskega prvaka. To so bili časi, ko je imela Zvezda hude finančne težave in ni igral v evropskih pokalih.

"Vesel sem, da je Crvena zvezda danes takšna, kakršna je. Da daje dobre pogodbe. Občutek imam, da smo pred desetimi leti mi pripomogli k temu," dodaja Pečnik, ki je posebej pohvalil trenerja Slavišo Stojanovića: "Njemu je bilo najtežje. Na koncu je pokazal svojo trenersko kakovost. Zame je vrhunski trener, tudi v reprezentanci in Celju sva sodelovala."

Razkril je tudi, da je bila finančna situacija v klubu težka. Starejši igralci so denar posojali mlajšim. No, na koncu je Pečnik dobil, kar mu je pripadalo po pogodbi: "Ko sem odšel, sem dobil vse plače. Nekaj dolga sem oprostil klubu."

Nejc Pečnik je po Crveni zvezdi odšel na Japonsko, kjer je igral za JEF, Omiyo in Tochigi. Kariero je praktično končal leta 2018, star komaj 32 let.