Upokojeni španski sodnik: 90 odstotkov španskih sodnikov navija za Real!

Nekdanji vrhunski španski nogometni sodnik Eduardo Iturralde je presenetil z izjavo, da velika večina španskih sodnikov navija za Real iz Madrida.

Uredništvo
21. maj 2020, 4:09

Foto: Getty Images

V času karantene so očitno precej priljubljena žgečkljiva in nemalokrat tudi polemična razkritja znanih nogometnih sodnikov, ki praviloma veljajo za precej hermetično zaprt 'ceh'. Anglež Mark Clattenburg je pred dnevi natančno opisoval obnašanje nekdanjega branilca Reala iz Madrida Pepeja in naštel najbolj problematične igralce s sodniškega vidika, zanimivo razkritje pa je ponudil tudi baskovski sodnik Eduardo Iturralde Gonzalez, ki je sicer piščalko odložil v kot že leta 2012.

Iturralde je v oddaji El Larguero zelo neposredno odgovoril na vprašanje, ali sodniki bolj favorizirajo Real Madrid ali Barcelono.

"Razmerje je 90 / 10 v prid Reala," je odgovoril Iturralde, in nadaljeval.

"Če vam je všeč ali ne, 70 odstotkov španske populacije, če ne štejemo Katalonije, navija za Real Madrid. Danes ima verjetno Barcelona zaradi Messija in ekipe Pepa Guardiole več navijačev kot nekoč, a pred tem sem prepričan, da je najmanj 70 odstotkov države navijalo za Real," je dodal Iturralde, ki je sam deklariran kot navijač Athletica.

"Meni je vseeno za oba, saj sem navijač Athletica. Cel svet to ve, vendar pa je to za Athletic kvečjemu slabo, saj bi bil zaradi tega še bolj strog kot sicer."