Autopsija je potrdila sume

Uradno: Astori umrl zaradi srčnega zastoja

Avtopsija na telesu tragično preminulega italijanskega nogometaša Davideja Astorija je potrdila, da je član Fiorentine umrl naravne smrti. Njegovo srce se je med spanjem ustavilo.

Uredništvo
6. marec 2018, 5:10

Foto: /

Italijanski mediji poročajo, da je avtopsija na telesu nesrečno umrlega nogometaša Fiorentine Davideja Astorija potrdila sume, da je Astori umrl "naravne smrti". Čeprav je šlo zgolj za proceduralen postopek, je v Italiji veliko prahu dvignila preiskava, v kateri niso izključevali možnosti, da Astori ni umrl naravne smrti.

"Naša dolžnost je, da razčistimo ali je bila Astorijeva smrt tragično dejanje usode ali pa če bi kdo vendarle o tem moral vedeti kaj več. Trenutno ni posameznika, ki bil obremenjen z odgovnornostjo v zvezi z njegovo smrtjo. Sodni postopek nam bo pomagal ugotoviti, ali kdo med ljudmi, ki so skrbeli zanj, nosi kakršno koli odgovornost za njegovo smrt," je povedal javni tožilec Antonio de Nicolo.

Tiskovna agencija ANSA poroča, da je avtopsija vendarle potrdila pričakovano. Razlog smrt je zastoj srca, ki naj bi bil posledica bolezni imenovane bradiartimija, v kateri srce progresivno bije vse počasneje vse do točke, ko se povsem ustavi.

Pogreb 31-letnega nogometaša bo potekal v četrtek v baziliki Santa Croce v Firencah.
loading...