Uradno: Bayern se krepi, novo ime je Douglas Costa!

Bayern iz Munchna je po Marcu Roci in Ericu Choupu-Motingu uspešno izpeljal še en posel. Po treh letih se na Bavarsko seli brazilski krilni igralec Douglas Costa.

Uredništvo
5. oktober 2020, 4:35

Douglas Costa se je vrnil v Bayern. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Bayern iz Munchna je tokrat za razliko od prejšnjih let sestavljanje igralskega mozaika prenesel v same izdihljaje prestopnega roka. Po španskemu vezistu Marcu Roci in kamerunskemu napadalcu Ericu Maximu Choupu Motingu je danes novi član aktualnih evropskih prvakov postal še 30-letni Brazilec Douglas Costa, ki je za razliko od prvih dveh povratnik v bavarsko moštvo.

Douglas je za Bayern nastopal med letoma 2015 in 2017 ter v tem času na 77 nastopih dosegel 14 zadetkov, leta 2017 pa ga je Bayern za več kot 40 milijonov evrov prodal Juventusu in poskrbel za kar nekaj negodovanja med nekaterimi navijači.

Costa se v Bayern seli kot posojen igralec Juventusa, pri Bayernu pa niso sporočili, ali dogovor vsebuje tudi možnost odkupe pogodbe po izteku sezone.

Douglas Costa je za Juventus odigral 103 tekme in bil pomemben člen zasedbe, ki je trikrat zapovrstjo osvojila naslov italijanskega prvaka.

"Zelo sem vesel, ker sem znova član Bayerna. V Munchnu sem preživel čudovito obdobje, ki je bilo  zame zelo uspešno. Prepričan sem, da bomo znova skupaj osvajali lovorike,
" je povedal 30-letni Douglas.

Bayern je glede na minulo sezono ostal brez Thiaga Alcantare in Svena Ulreicha, po izteku posoj pa so se v svoje klube vrnili Philippe Coutinho, Ivan Perišić in Alvaro Odriozola. Poleg Douglasa so novinci v moštvu Leroy Sane, Tanguy Kouassi, Alexander Nubel, Eric Maxim Choupo-Moting in Marc Roca.