Uradno: Chucky je obljubil zvestobo Napoliju!

PSV in Napoli sta danes uradno sklenila posel, ki za oba predstavlja nov mejnik. Najboljši mehiški nogometaš Hirving Lozano bo po novem "operiral" v italijanski Serie A!

Uredništvo
23. avgust 2019, 11:10

Foto: /

S podpisom petletne pogodbe se je danes uradno končala ena daljših prestopnih sag poletja v Serie A. Mehiški krilni napadalec Hirving "Chucky" Lozano je postal novi član Napolija, ki je zanj odštel rekordno odškodnino – 40 milijonov evrov. Mehičan je tako na eni strani postal najdražji nakup v zgodovini Napolija, na drugi pa najdražja prodaja svojega zdaj že nekdanjega kluba PSV iz Einhdovna.

Lozano je bil v zadnjih dveh letih eden najboljših nogometašev nizozemskega prvenstva, v majici PSV pa je na 79 nastopih skupaj dosegel kar 40 zadetkov. Dokončno se je proslavil na lanskoletnem svetovnem prvenstvu, na katerem je bil eden najboljših nogometašev mehiške reprezentance, v zadnjem času pa se je tudi uveljavil kot obraz mehiškega nogometa in najboljši ambasador le-tega v evropskem nogometu.

Lozanov oče ni tajil ponosa nad tem, da bo njegov sin postal član kluba, ki ga je za vselej zaznamoval nepozabni Diego Armando Maradona.

"Sem v sedmih nebesih. Nič ni lepšega kot to, ko oče vidi, kako je sin dosegel vrh. Napoli ni odskočna deska, temveč destinacija, na kateri želiš biti. Prepričan sem, da je to ključen trenutek njegove kariere," je italijanskim medijem povedal Lozanov oče.
loading...