Uradno: Juventusov 'know-how' se v obliki Fabia Paraticija seli v London

Dolgoletni visoki funkcionar Juventusa Fabio Paratici je bil danes uradno imenovan za izvršnega direktorja Tottenhama za nogometne zadeve.

Uredništvo
12. junij 2021, 6:07

Fabio Paratici bo ključen človek za nogometna vprašanja v Tottenhamu. (Foto: Getty Images)

Londonski Tottenham ima novega direktorja za nogometne zadeve. Funkcijo, ki bi jo lahko primerjali z vlogo športnega direktorja, je prevzel Italijan Fabio Paratici, ki se na Otok seli po kar enajstih letih delovanja pri torinskem Juventusu – nazadnje prav v vlogi direktorja za nogometne zadeve, pred tem pa tudi v vlogi tehničnega koordinatorja in vodje ogledniške službe.

Paratici bo svojo funkcijo nastopil ob začetku julija, predsednik Tottenham Daniel Levy pa v njem vidi sijajno pridobitev za klub.

"Fabia poznam že vrsto let in k nam prinaša bogate izkušnje s področja skavtinga, organiziranja mladinskih selekcij in vodenja nogometnega kluba kot takega."

"Zgradil je vrsto izjemnih ekip. Vsi vemo, da je bil Juventus zelo uspešen klub in Fabio je pri tem odigral zelo pomembno vlogo. Prepričan sem, da bo velika okrepitev za našo vodstveno strukturo. Veselimo se skupne prihodnosti
," je povedal Levy.Paratici bo tako prvič v svoji karieri deloval v tujini.

"Navdušen sem nad to fantastično priložnostjo in predsedniku se ob tem zahvaljujem za zaupanje. Tottenham je eden najboljših klubov v Angliji in v Evropi, pred seboj pa ima ambiciozne dolgoročne načrte.

"V celoti se bom posvetil svojemu novemu delu in upam, da bomo skupaj pisali pomembna poglavja klubske zgodovine,"
je povedal Paratici.