Uradno: Mešanović se je poslovil od Maribora

Bosanski napadalec Jasmin Mešanović je v skladu z napovedmi zapustil vrste Maribora in se vrnil v domovino, kjer bo po novem igral za Sarajevo.

Uredništvo
22. februar 2021, 7:15

Foto: pigac.si

Maribor bo bitko za naslov slovenskega prvaka nadaljeval brez bosanskega napadalca Jasmina Mešanovića, ki je danes tudi uradno postal nekdanji član aktualnih slovenskih prvakov. Devetindvajsetletnik iz Tuzle bo kariero nadaljeval v najboljšem bosanskem klubu Sarajevu, s katerim je podpisal tri in pol letno pogodbo.

"Želja Jasmina po odhodu domov je bila izražena že večkrat. Pridejo trenutki, ko tako pozitivno karakternemu fantu kot je Jasmin, ki je dal vedno vse od sebe tako na treningih kot tekmah in ki se je vedno žrtvoval tako ali drugače za ekipo ter NK Maribor težko ne dovoliš odhoda."

"Prestopni rok v Sloveniji je končan, ne moremo več pripeljati zamenjave, toda v ofenzivnem delu imamo dovolj rešitev znotraj moštva, saj je v zadnjem obdobju Jasmin le trikrat začel tekmo v prvi enajsterici. Prošnji smo ugodili, sklenili dogovor in nadaljujemo sezono brez dodatnih sprememb,
" je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Maribora Oliver Bogatinov.

Mešanović je barve Maribora branil od leta 2017 naprej, ko se je v Ljudski vrt preselil tik pred obračunom kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov proti njegovemu tedanjemu klubu Zrinjskemu.

"Težko je izbrati primerne besede ob slovesu. Veliko lepega se je zgodilo, za menoj so čudovita tri leta in pol. Klub, kot je Maribor, si zasluži veliko spoštovanje in ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem v Ljudskem vrtu za odličen odnos, ki smo ga vzpostavili. Navijačem za neprecenljivo podporo."

"Sodelovanje je bilo v vseh pogledih izjemno, lahko bi se zahvaljeval vsakemu posamezniku do jutri, a ne bi bilo dovolj časa. V nogometu, razumljivo, niso samo veseli trenutki, toda skupaj smo se znali soočiti tudi z manj prijetnimi. Sam pa sem se ves čas trudil pošteno oddelati vse moje obveznosti in prispevati delež k uspehom, ki jih ni manjkalo,"
je povedal Mešanović.