Uradno: Nov milijonski prestop v Domžalah

Domžale so po Benjaminu Šešku potrdile še en prestop, ki presega mejo enega milijona evrov. Po dveh letih se od kluba poslavlja Jamajčan Shamar Nicholson.

Uredništvo
13. avgust 2019, 3:49

Foto: pigac.si

Domžalčani so potrdili drugi veliki prestop tega poletja. Po komaj 16-letnemu Benjaminu Šešku, ki se je za rekordno odškodnino preselil v avstrijski Salzburg, je Domžale zapustil tudi 22-letni Jamajčan Shamar Nicholson, ki bo svojo kariero nadaljeval v Belgiji. Nicholson je namreč podpisal štiriletno pogodbo s prvoligašem Charleroijem,  ki je zanj neuradno odštel 1.5 milijona evrov.

'Shamar je pri nas preživel lepo obdobje v katerem se je privadil na evropski stil nogometa in življenja, obenem pa izjemno napredoval. Odlične predstave tako na Zlatem pokalu, kot tudi naših evropskih tekmah je privedlo do velika zanimanja zanj. Prejeli smo številne ponudbe, na koncu pa se skupaj z igralcem odločili za odhod v Belgijo. Z vsakim prestopom premikamo mejnike tudi z višino odškodnine, s katero smo izjemno zadovoljni, saj je bil to tudi predpogoj, da smo se v tem trenutku odločili za prodajo. Nicholsonu se zahvaljujemo za izjemne nastope in odnos do našega dresa, v prihodnje pa mu želimo veliko uspehov, vedno pa bo njegov evropski drugi dom v Domžalah," je po novem velikem prestopu povedal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Nicholson je v majici Domžal na 56 tekmah dosegel 20 zadetkov, uveljavil pa se je tudi v majici članske reprezentance Jamajke, s katero je zelo uspešno nastopil na nedavnem prvenstvu regije CONCACAF.

loading...