AC Milan pripeljal novega vezista

Uradno: Poli na San Siru

Andrea Poli je tudi uradno postal novi član AC Milana, k slednjemu se je preselil še Riccardo Saponara. Adriano Galliani potrdil zanimanje za Adema Ljajića iz Fiorentine.

Anže Zajič
8. julij 2013, 8:38

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Nogometaši AC Milana so začeli s pripravami na novo sezono, na tiskovni konferenci sta se predstavila tudi dva novinca. Eden je Andrea Poli, drugi Riccardo Saponara. Prvi šteje 23 let in je doslej igral za Sampdorio, pred tem pa tudi za Treviso, Sassuolo in Inter - k slednjemu je bil posojen v sezoni 2011/12. Saponara je star 21 let, od leta 2010 dalje je igral za Empoli, bil je tudi član Ravenne. AC Milan ga je kupil že januarja, a je kot posojen do konca sezone nosil dres Empolija, za katerega je na 91 tekmah zabil 14 golov.

"Zelo sem vesel, da sem tukaj. Uresničile so se mi sanje, saj sem navijač AC Milana. O tistih, ki doslej niso verjeli vame, ne razmišljam, v mislih imam le AC Milan. Kar je bilo v preteklosti, naj ostane tam," je ob prihodu v Milanello, kjer se je danes mudil tudi Silivo Berlusconi, dejal Poli, z novinarji je spregovoril tudi podpredsednik kluba Adriano Galliani. Slednji je potrdil, da se bo Robinho verjetno vrnil domov k Santosu in da se AC Milan zanima za Adama Ljajića iz Fiorentine. Govor je tekel tudi o Keisukeju Hondi. "Upam, da bo prišel k nam v januarskem prestopnem roku. Če ne bo mogel igrati v Ligi prvakov, bo kot Mario Balotelli v minuli sezoni," je v šali dejal Galliani.