Po letu in pol na posoji sta si branilca Maribora našla delodajalca

Uradno: Pušaver in Vuklišević knapa

Robert Pušaver in Damjan Vuklišević, ki sta v zadnji sezoni in pol sestavljala mariborski kontingent v Krškem, sta podpisala stalni pogodbi z velenjskim Rudarjem.

Uredništvo
27. junij 2017, 3:12

Foto: uradna spletna stran kluba

Damjan Vuklišević je Rudarju obljubil dveletno zvestobo, Robert Pušaver pa triletno, so potrdili iz vrst velenjskega prvoligaša, ki ga bo v novo sezono popeljal novinec na klopi, sicer pa stari znanec stadiona Ob Jezeru Marijan Pušnik.

Pušnikovemu bivšemu klubu Olimpiji sta Vuklišević in Pušaver v vrstah Krškega težave povzročala v obeh minulih sezonah 1. SNL, poraz takrat vodilne Olimpije na stadionu Matije Gubca pred zimskim premorom v sezoni 2015/16 je morda tudi usodno vplival na odhod koroškega stratega iz Ljubljane.

Maribor je po posoji Pušaverja in Vukliševića januarja 2016 tudi v minuli sezoni tesno sodeloval s Krčani, ki so si z vnovič posojenima nogometašema izborili obstanek, zdaj pa so ostali brez dveh standardnih branilcev. Pušaver in Vuklišević sta od začetka priprav z Velenjčani, v torek pa sta tudi uradno postala člana velenjskih knapov.

"S soigralci sem se zelo hitro ujel, moji občutki so fenomenalni. Seveda upam na čimvečjo minutažo in da bom pripomogel k našemu ekipnemu uspehu," je za uradno spletno stran kluba povedal Vuklišević. Pušaver dodaja: "Občutki ob podpisu so super. Z ekipo sem se dobro ujel. Želim v čim večji meri pomagati soigralcem v naslednji sezoni."