Uradno: V Olimpiji pristal talent, ki že dolgo ni igral

Ljubljanska Olimpija je sklenila sodelovanje z 21-letnim slovenskim nogometašem, ki je zadnja leta preživel v tujini. Tam se ni naigral, a išče novo pot v obetavni karieri.

Uredništvo
15. januar 2020, 10:56

Foto: /

Timi Max Elšnik je prva uradna zimska okrepitev ljubljanske Olimpije. 21-letnik je zadnja štiri leta igral v Angliji, kjer je bil član drugoligaša Derby Countyja, v tem obdobju pa je bil tudi posojen Swindonu, Mansfieldu in Northamptonu. Lansko poletje mu je potekla pogodba, tako da se je Olimpiji pridružil kot prost igralec.

"Poleti sem bil v dilemi, kakšen bo naslednji korak v moji karieri. Imel sem ponudbe angleških tretjeligašev in četrtoligašev, vendar pa sem na tistem nivoju igral že dve leti in sem želel narediti korak naprej. Na koncu sem sprejel ponudbo Olimpije, to se mi zdi odlična izbira, ki je dobra zame in za moj nadaljnji razvoj. Zadnje pol leta, ko sem bil v Sloveniji, sem spremljal domačo ligo. Olimpija igra daleč najbolj atraktiven, ofenziven in hiter nogomet. Izmed slovenskih klubov je še najbolj podoben angleškim," je za klubsko spletno stran dejal Elšnik.

Obetavni vezist, ki sicer prihaja iz Kidričevega in je bil član mladinskih selekcij Slovenije, sicer že nekaj časa ni odigral uradne tekme. Zadnjič je na zelenici stal na začetku maja 2019, ko je za Northampton v četrtem razredu angleškega nogometa igral proti Oldhamu.